Dennis Quin - in the spotlight!

Graag leren wij onze DJ’s wat beter kennen, want meestal krijg je deze helden behind decks niet te spreken… maarrr, daar steken wij natuurlijk een stokje voor. Wat is Dennis Quin zijn guilty pleasure? Of ben je benieuwd wie we volgens hem nou écht in de gaten moeten houden?! Lees het hieronder.

"Bass driven, groove-catching house music with a twist". Dit is hoe Dennis Quin zijn eigen sound omschrijft. Als één van de meest opkomende DJ's in de house-scene mag Dennis Quin uiteraard niet ontbreken aan onze line-up. Festifoort Festival wordt weer een echte knaller, mede dankzij deze topper. Je vindt hem bij de House4Pleasure stage!

Wat is jouw guilty pleasure?

Wow, meteen ook die vraag! Wat voor beeld krijgen mensen van mij?!

Nou, soms kan ik mij niet inhouden en MOET er gewoon in 1 keer een zak chips doorheen… Ondanks dat ik vrij goed op mijn voeding let voor de rest. Het zit een beetje in mijn karakter, alles of niets, ervoor gaan of niet (en soms kijk ik naar die zak chips en denk ik ‘Oke, ik ga ervoor, voor de volle 100%, haha!)

Wat zijn jouw hoogtepunten uit je carrière?

Tot nu toe het mogen draaien in de meest legendarische club in Londen begin dit jaar: de Ministry of Sound. Ik sloot deze avond af na Tapesh van 5:00 tot 06:00 en de security moest mensen sommeren naar huis te gaan. Het was packed tot het einde en zó een goede vibe! Pure rauwe House werkte erg goed. Om nog maar te zwijgen over het geluidssysteem in de booth, Een club op zich! Ik heb hier 1 uur continu kippenvel gehad.

Wat is jouw grootste doel tot nu toe?

Ik zou heel graag een concept willen ontwikkelen en internationaal mee gaan touren, met als basis wat ik nu doe, pure Housemuziek maar dan iets speciaals wat nog nooit eerder is gedaan. Ik ga natuurlijk niet zeggen wat mijn ideeën hierover zijn anders ben ik straks niet de eerste die ermee komt ;-) (Klinkt lekker vaag he?)

Wat is jouw lievelingseten?

Sushi! ik doe daar echt een moord voor! Verder hou ik ook van de Surinaamse keuken, terwijl ik zelf alleen maar pasta kan koken en weet hoe je Chicken Tonight moet maken, LOL. Ik maak er echt nooit tijd voor om iets bijzonders in de keuken te bereiden, meestal laat ik voor me koken of bestel ik wat als ik lange studiosessies heb.

Grootste afknapper bij vrouwen?

On-verzorgdheid en geen ritmegevoel (in random order)

Welke muziek luister je zelf in jouw vrije tijd?

Ik heb weinig vrije tijd :), maar als ik echt even genoeg heb van alles beats en Housemuziek dan ben ik wel te porren voor classic swingbeat/oldskool 90-ties, maar toch ook vaak soulfull House, met vocalen.

Aanstormend talent wie we in de gaten moeten houden volgens jou?

Gerbert en Leon Benesty. onthoudt die namen :)

Kleine toelichting: Ik run samen met ROOG ' Sempai of House': een intensief studiobegeleidingsconcept waarin we jonge/talentvolle producers helpen hun sound te definiëren en te begeleiden naar een toplevel als producer en als artiest. Zie het als een soort musical-management platform waarbij we niet alleen maar een percentage van de verdiensten vragen maar écht in teamverband werken aan de sound. Gerbert en Leon Benesty zijn de eerste twee in ons fonds en er komen hele dikke releases aan van deze boys!

Wat mis je nou écht op hedendaagse festivals/ zou je meer terug willen zien?

Wat ik tot vorig jaar miste en nu weer terug komt is dat het niet zozeer draait om de C02 kanonnen, de imposante podia, de vuurwerkshows maar dat het meer gaat om de vibe van het festival zelf. Beetje back 2 basic eigenlijk. Doordat Housemuziek weer populairder is geworden, zijn de vibe en de groove weer essentiële ingrediënten geworden van een (voor mij) geslaagd festival. Ik denk dat Festifoort hier goed op inspeelt als je naar de line up en de opzet kijkt. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in en hoop jullie daar te zien!

Dat gaat zeker goed komen met die vibe op Festifoort, reken daar maar op! :-)

CHECK DENNIS QUIN ONLINE | BESTEL TICKETS | GA TERUG NAAR HOME